Friday, March 9, 2018

Kebaikan Lobak Merah



🥕MENGURANGKAN RISIKO STROK
Menurut satu penyelidikan dari Universiti Harvard, orang yang makan lebih daripada enam biji lobak merah dalam seminggu peratusannya untuk mengalami strok adalah lebih rendah
🥕ANTI PENUAAN
Kaya dengan beta-carotene yang berfungsi sebagai antioksidan untuk membantu badan melawan radikal bebas.
🥕MENGEKALKAN GIGI CANTIK
Mineral semulajadi yang terkandung dalam lobak merah juga dapat membantu untuk membunuh kuman di dalam mulut dan mencegah kerosakan gigi.
🥕BAIK UNTUK MATA
Kaya akan kandungan beta-kerotin, yang diubah menjadi vitamin A dalam hati. Vitamin A ditransformasikan dalam retina, untuk rhodopsin, pigmen ungu yang diperlukan untuk mempertajam penglihatan di malam hari.
🥕 SERAT
Lobak merah tinggi kandungan serat larut yang mampu merendahkan tahap kolesterol.
🥕ELEMEN ALKALI
Lobak merah kaya dengan elemen alkali yang menggiatkan dan membersihkan darah selain mengimbangi ratio asid/alkali tubuh.

Kekal sihat dan cergas dengan pengamalan makanan yang berkhasiat.
Nak lebih baik lagi, amalkan QASEHGOLD untuk kesihatan yang lebih berkualiti.

Hubungi Yusnorsyazana Stokis Qasehgold
013-2892820

No comments:

Post a Comment

Terima QASEH